Ιταλία: Ψήφος εμπιστοσύνης για το χημικό ευνουχισμό παιδεραστών και βιαστών


Η Ιταλία κάνει βήματα προς τη νομιμοποίηση του χημικού ευνουχισμού για παιδεραστές και βιαστές, με πρωτοβουλία του κόμματος Fratelli d'Italia της Τζόρτζια Μελόνι και της Λίγκας του Ματέο Σαλβίνι. Πρόσφατα, η Γερουσία ψήφισε υπέρ της δημιουργίας επιτροπής που θα συντάξει νόμους για την εφαρμογή χημικού ευνουχισμού, μέσω φαρμακευτικής αγωγής που μειώνει τα ανδρογόνα, για όσους έχουν διαπράξει βίαια σεξουαλικά εγκλήματα.

Η θεραπεία αυτή, γνωστή ως χημικός ευνουχισμός, χρησιμοποιείται ήδη σε άλλες χώρες ως μέσο πρόληψης υποτροπής βίαιων σεξουαλικών παραβατών. Οι υπέρμαχοι της πρότασης τονίζουν πως η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να προστατεύσει τα θύματα. Ωστόσο, η πρόταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες, με επικριτές να υποστηρίζουν ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρχή της σωματικής ακεραιότητας.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τη διαμόρφωση συγκεκριμένου νομικού πλαισίου και διαδικασιών, που θα πρέπει να εγκριθούν από τη Γερουσία και τη Βουλή πριν εφαρμοστούν στην πράξη.

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη