Οι ΗΠΑ ανέθεσαν μελέτη για τις συνέπειες των πυρηνικών επιθέσεων στην Ανατολική Ευρώπη


Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε μια προσομοίωση των επιπτώσεων μιας πυρηνικής σύγκρουσης στην παγκόσμια γεωργία.

Σύμφωνα με μια προκήρυξη διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην πλατφόρμα κρατικών προμηθειών, η μελέτη θα πρέπει να επικεντρωθεί σε περιοχές "εκτός της Ανατολικής Ευρώπης και της Δυτικής Ρωσίας ", η οποία είναι το επίκεντρο της υποθετικής ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στην προσομοίωση.

Το έργο θα διευθύνεται από το Σώμα Μηχανικών Στρατού των ΗΠΑ, Κέντρο Μηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης (ERDC).

Σύμφωνα με αναφορές, το ERDC έχει ήδη επιλέξει ως ανάδοχο την Terra Analytics με έδρα το Κολοράντο , η οποία ειδικεύεται στην προηγμένη οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων.

Ωστόσο, το ERDC αναφέρει ότι και άλλοι δυνητικοί ανάδοχοι καλούνται να μοιραστούν τις προτάσεις τους εάν μπορούν να παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Η ειδοποίηση απαριθμεί τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι εργολάβοι, όπως η παροχή προσωπικού, εξοπλισμού, εγκαταστάσεων, επίβλεψης και άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή της μελέτης.

Μεταξύ άλλων, ο ανάδοχος θα πρέπει να συμπεριλάβει εναέρια χαρτογράφηση και να μοντελοποιήσει ένα σενάριο «μη καταστροφικού πυρηνικού συμβάντος» στην προσομοίωση.

Το τίμημα του συμβολαίου ορίζεται στα 34 εκατομμύρια δολάρια .

Δεν είναι σαφές από το σημείωμα πώς το Πεντάγωνο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη μελέτη.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε σε μια περίοδο που, υπό το πρίσμα του πολέμου στην Ουκρανία και των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας , ο διάλογος για έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο εντείνεται .

Πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνική καταστροφή.

Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανών Επιστημόνων, η Ουάσιγκτον και η Μόσχα διαθέτουν τα μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια στον κόσμο, με περίπου 5.000 και 5.500 κεφαλές αντίστοιχα.

Οι New York Times ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε μια νέα έκδοση της αμερικανικής πυρηνικής στρατηγικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το έγγραφο διέταξε τις αμερικανικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για πιθανές συντονισμένες πυρηνικές αντιπαραθέσεις με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα .

Η Ρωσία έχει συχνά προειδοποιήσει ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την ουκρανική κυβέρνηση θα μπορούσε να επιδεινώσει την τρέχουσα σύγκρουση και να κλιμακωθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

Η ρωσική ηγεσία συζήτησε πρόσφατα να προσαρμόσει το δικό της πυρηνικό δόγμα για να επιτρέψει προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα .

Η Μόσχα, ωστόσο, έχει υποστηρίξει σταθερά ότι δεν πρέπει ποτέ να γίνει πυρηνικός πόλεμος.

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη