Μεντβέντεφ: Η Μεγάλη Βρετανία θα βυθιστεί τα επόμενα χρόνια και οι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν


Οι υποσχέσεις 
του Λονδίνου για 100ετή συνεργασία με το Κίεβο είναι ψέματα, καθώς η Ουκρανία δεν θα διαρκέσει ούτε ένα τέταρτο αυτής της περιόδου και η Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να βυθιστεί τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ , αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας .

«Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι υποσχέθηκε 100 χρόνια υποστήριξης στην Ουκρανία. Πρώτα απ 'όλα, είναι ψέματα, γιατί η λεγόμενη Ουκρανία δεν θα διαρκέσει ούτε ένα τέταρτο αυτής της περιόδου. Αλλά το νησί που ονομάζεται Βρετανία μπορεί να βυθιστεί τα επόμενα χρόνια», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο X.

Πρόσθεσε ότι οι υπερηχητικοί πύραυλοι της Ρωσίας θα βοηθήσουν τη Μεγάλη Βρετανία σε αυτό εάν χρειαστεί, προσθέτοντας ένα χαμογελαστό πρόσωπο στη θέση.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας για στήριξη στο Κίεβο, ανακοίνωσε μια 100ετή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Ουκρανού Προέδρου ανακοίνωσε στα μέσα Αυγούστου ότι η Ουκρανία ξεκίνησε επίσημα τις διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία για τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για τη μετάβαση σε μια ισχυρότερη και βαθύτερη εταιρική σχέση .

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ουκρανού προέδρου Andriy Yermak , ο οποίος ηγήθηκε της ουκρανικής αντιπροσωπείας στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη που υπέγραψε συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία και ότι τώρα είναι η πρώτη που εργάζεται «για μια ιστορική έγγραφο για μια συνεργασία αιώνων».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι έφτασαν την Τετάρτη για επίσκεψη στο Κίεβο, όπου θα συναντηθούν με τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι και άλλους αξιωματούχους για να συζητήσουν τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας .

Ο Μπλίνκεν είπε ότι το θέμα της συζήτησης θα είναι οι πολεμικοί στόχοι του Κιέβου και οι τρόποι που μπορεί να βοηθήσει η Ουάσιγκτον .

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια βασική στιγμή για την Ουκρανία στη μέση μιας σεζόν έντονων φθινοπωρινών μαχών με τη Ρωσία», δήλωσε ο Blinken στο Λονδίνο σε συνέντευξη Τύπου με τον Lammy.

Η Βρετανία αποφάσισε να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να στοχεύσει στόχους στη Ρωσία, γράφει ο Guardian , επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές.

«Πηγές της βρετανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τον πύραυλο «Storm Shadow» εναντίον στόχων στη Ρωσία», αναφέρει η εφημερίδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη