Ουγγαρία: Αντιμετωπίζουμε σοβαρά τη μεταφορά λαθρομεταναστών με λεωφορείο στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ


Η ουγγρική κυβέρνηση λέει ότι η εξαγγελθείσα μεταφορά λαθρομεταναστών με λεωφορείο προς τις Βρυξέλλες δεν είναι απλώς μια κενή απειλή. Τα λεωφορεία είναι ήδη έτοιμα για αναχώρηση.

Η ουγγρική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι θα αρχίσει να μεταφέρει παράνομους μετανάστες στα κεντρικά γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Αυτό σε περίπτωση που η τοπική νομενκλατούρα (μια ομάδα ανθρώπων στην εξουσία) συνεχίσει να εκβιάζει τη χώρα με πρόστιμα και παγωμένες επιδοτήσεις εάν ακολουθήσει διαφορετικές πολιτικές από αυτές που ψήφισε ο ουγγρικός λαός.

Τα λεωφορεία έχουν ήδη τροφοδοτηθεί με καύσιμα και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν

Οι Βρυξέλλες μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψη την απειλή. Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η ουγγρική κυβέρνηση τόνισε μέσω του Υφυπουργού Bence Rétvár ότι δεν πρόκειται για άσκοπη απειλή ή αστείο, αλλά ότι η ουγγρική κυβέρνηση είναι σοβαρή και σκοπεύει να δώσει στους παράνομους μετανάστες δωρεάν εισιτήριο απλής μετάβασης. Βρυξέλλες, εκτός αν ακυρωθούν οι εκβιάσεις και οι κυρώσεις από εκεί.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν ήδη έτοιμα λεωφορεία που γράφουν "Röszke-Bryssel". «Εάν οι Βρυξέλλες θέλουν λαθρομετανάστες, οι Βρυξέλλες θα τους πάρουν», είπε ο Ρετβάρι.

Προτίθεται να μηνύσει τις Βρυξέλλες

Η μεγάλης κλίμακας μεταφορά παράνομων μεταναστών στις Βρυξέλλες είναι απάντηση στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο, το οποίο υποχρέωσε την Ουγγαρία να πληρώσει πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ, ακολουθούμενο από άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε ημέρα κανόνες δεν τηρούνται. Αυτό οφείλεται στο ότι ο ουγγρικός λαός ψήφισε υπέρ μιας μεταναστευτικής πολιτικής αντί να ακολουθήσει αυτήν που θέλουν να εφαρμόσουν οι Βρυξέλλες σε ολόκληρη την Ένωση.

Η κυβέρνηση του Fidesz υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Viktor Orbán ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της ΕΕ για την ακύρωση του προστίμου. Απαιτεί επίσης αποζημίωση για τα δισεκατομμύρια που χρειάστηκε να δαπανήσει για τον έλεγχο των συνόρων, όπως οι φράχτες με συρματοπλέγματα στα νότια σύνορα.

Αρνείται να πληρώσει πρόστιμα

Ο Όρμπαν θέλει με κάθε μέσο να αποφύγει τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες που έχουν να υποστούν άλλες χώρες της ΕΕ από τη μακροχρόνια εξαιρετικά ισχυρή μη δυτική μετανάστευση. Οι Βρυξέλλες θέλουν να σπάσουν την αντίσταση και προσπαθούν να το κάνουν με οικονομικές κυρώσεις, όπως το πάγωμα δισεκατομμυρίων κεφαλαίων της ΕΕ που δικαιούται η χώρα και απειλώντας να στερήσουν τη χώρα από το δικαίωμα ψήφου στην ΕΕ.

Η προθεσμία για την καταβολή του προστίμου των 200 δισ. ήταν πλέον στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά παρήλθε χωρίς η ουγγρική κυβέρνηση να έχει καταβάλει το εν λόγω ποσό. Η άρνηση πληρωμής αναμένεται να εντείνει περαιτέρω τη σύγκρουση μεταξύ Ουγγαρίας και Βρυξελλών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη