Η παγίδα κλείνει: Οι ρωσικές δυνάμεις απελευθέρωσαν άλλη μια πόλη στο Ντονμπάς, πλησιάζουν το στρατηγικά σημαντικό Ποκορόφσκ!


Το πρακτορείο RIA Novosti ανακοίνωσε την Τρίτη την "απελευθέρωση" της πόλης Ουκρανία από τον ρωσικό στρατό, επικαλούμενο πληροφορίες από πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας. Στη σχετική αναφορά, το πρακτορείο περιγράφει φωτογραφίες που δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να υψώνουν τη ρωσική σημαία πάνω από ένα κτίριο στα δυτικά προάστια της πόλης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αυτή την εξέλιξη μέχρι στιγμής. Στην τελευταία ενημέρωση του μετώπου, το ρωσικό Υπουργείο δεν έκανε αναφορά στην πόλη Ουκρανία, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργεί ερωτήματα για την ακριβή κατάσταση στην περιοχή.

Η πόλη Ουκρανία, με πληθυσμό περίπου 10.500 κατοίκους, βρίσκεται κοντά στον σιδηροδρομικό κόμβο Tsukuriha, ο οποίος, σύμφωνα με το RIA Novosti, είναι κρίσιμος για τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών προς το Ντονμπάς. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν οκτώ ουκρανικές αντεπιθέσεις και κατέγραψαν σημαντικές απώλειες για το Κίεβο.

Αναφέρεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν σοβαρές απώλειες, με 475 στρατιώτες και πέντε μονάδες πυροβολικού, περιλαμβανομένων των αμερικανικών M777, να έχουν καταστραφεί κατά τις πρόσφατες μάχες. Η Ουκρανία, μαζί με την κοντινή πόλη Σελίντοβο, έχει γίνει θέατρο σφοδρών συγκρούσεων, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους δυτικά και νοτιοδυτικά της Avdeyevka.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να πλησιάζουν την πόλη Pokrovsk, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο στρατός έχει απελευθερώσει οκτώ οικισμούς στην περιοχή του Ντόνετσκ την εβδομάδα 7-13 Σεπτεμβρίου.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται επίσης στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ στη Ρωσία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχο. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, έχει τονίσει την επιχείρηση ως μέρος ενός «σχεδίου νίκης», το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για αξιολόγηση.

Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν σε επιθέσεις μεγάλης κλίμακας, με την ανακοίνωση της Μόσχας για την απελευθέρωση δέκα οικισμών στην περιοχή του Κουρσκ την περασμένη εβδομάδα. Στη Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι άλλα δύο χωριά έχουν απελευθερωθεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι Ουκρανικές απώλειες έχουν φτάσει τα 13.800 θύματα, ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ είναι κρίσιμη και η «παγίδα κλείνει».

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη