"Quenching: Η επίδειξη στρατιωτικής ισχύος της Κίνας και το σενάριο εισβολής στην Ταϊβάν"


Το ντοκιμαντέρ "Quenching", που μεταδίδεται από την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας, παρουσιάζει μια σαφή εικόνα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια πιθανή κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν, αποτελώντας μέρος της στρατηγικής ενημέρωσης και ψυχολογικού πολέμου που διεξάγει το Πεκίνο. Το ντοκιμαντέρ αυτό περιλαμβάνει μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων και ασκήσεων, από χρήση drones, πυραυλικών επιθέσεων και ηλεκτρονικού πολέμου μέχρι επιθέσεις με ελικόπτερα και επιβίβαση στρατευμάτων.

Οι Κινέζοι στρατιώτες, που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, υπογραμμίζουν την επιθυμία τους για "εθνική επανένωση" με την Ταϊβάν, κάτι που αποτελεί βασικό μοτίβο στην κρατική ρητορική της Κίνας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας επιδιώκει να δείξει την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει τον έλεγχο της Ταϊβάν, που θεωρεί μέρος της επικράτειάς του, ειδικά μετά την ορκωμοσία του προέδρου της Ταϊβάν, Λάι Τσινγκ-τε, τον οποίο το Πεκίνο θεωρεί αποσχιστή.

Η Κίνα αυξάνει συνεχώς τις στρατιωτικές δραστηριότητες γύρω από την Ταϊβάν, κάτι που φαίνεται και στο ντοκιμαντέρ. Οι ασκήσεις, που περιλαμβάνουν ακόμη και σενάρια για φορητά αντιαεροπορικά συστήματα από τις δυνάμεις της Ταϊβάν, αναδεικνύουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι κινεζικές δυνάμεις σε περίπτωση εισβολής. Η ανάπτυξη τέτοιου υλικού έχει ως στόχο να αποδείξει την ετοιμότητα της Κίνας για στρατιωτική δράση, αλλά ταυτόχρονα να ενισχύσει την επιθετική στάση της στο ζήτημα της Ταϊβάν.

Η επιθετικότητα αυτή αποσκοπεί στο να δημιουργήσει πίεση στην Ταϊβάν και να αποτρέψει οποιαδήποτε μορφή αποσχιστικής πολιτικής ή ξένης παρέμβασης. Ωστόσο, η στρατιωτική κλιμάκωση της Κίνας εγείρει ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο, καθώς μια τέτοια σύγκρουση θα είχε τεράστιες επιπτώσεις στη σταθερότητα της περιοχής και στη διεθνή ασφάλεια.

www.mwlonlave.com 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη