Τι προσφέρουν οι BRICS στη Σερβία, αλλά όχι στην ΕΕ: Και το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και η οικονομική συνεργασία

Οι BRICS είναι ο σύλλογος της πλειοψηφίας στον κόσμο, οικονομικά ο μεγαλύτερος παγκόσμιος όμιλος, που δεν παρουσιάζει κατάλογο πολιτικών αιτ...


Οι BRICS είναι ο σύλλογος της πλειοψηφίας στον κόσμο, οικονομικά ο μεγαλύτερος παγκόσμιος όμιλος, που δεν παρουσιάζει κατάλογο πολιτικών αιτημάτων για ένταξη ή σύνδεση, σε αντίθεση με την ΕΕ, που είναι η πολιτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και απαιτεί επίμονα από τη Σερβία να αποκηρύξει το Κοσσυφοπέδιο.

Το Βελιγράδι εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στους BRICS ως εναλλακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή δεν βλέπει την ΕΕ ως εταίρο, έγραψε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin στο κανάλι του Telegram, προσθέτοντας ότι κανείς δεν εκβιάζει συμμετέχοντες και παρατηρητές σε αυτόν τον οργανισμό, δεν δίνει αποτελούν παράλογους όρους συνεργασίας και δεν παρεμβαίνει στις κυριαρχικές υποθέσεις αυτών των χωρών, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάτι παρόμοιο, δήλωσε πρόσφατα στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας Aleksandar Vulin, τονίζοντας ότι θα ήταν ανεύθυνο εάν η Σερβία δεν εξετάσει όλες τις πιθανότητες, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στους BRICS.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι BRICS έχουν γίνει μια πραγματική εναλλακτική λύση στην ΕΕ», δήλωσε ο Βουλίν στην Berliner Zeitung, σημειώνοντας ότι η Σερβία θα είναι παρούσα στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν.

Η Σερβία δεν έχει ιστορικό λόγο να δείξει κατανόηση για τις δυτικές πολιτικές που όλες στρέφονται ενάντια στα συμφέροντά της, εκτίμησε ο διπλωμάτης Vladimir Kršljanin σε δήλωση για το RT Balkan. Σημειώνει ότι για πολύ καιρό θεωρούσαμε ότι η ΕΕ είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το ΝΑΤΟ, άρα απορρίπταμε εντελώς το ΝΑΤΟ, ενώ θεωρούσαμε την ΕΕ κάτι θετικό για να αγωνιστούμε.

«Σήμερα, σε σχέση με τη Ρωσία, βλέπουμε ότι πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και όχι μόνο σε σχέση με τη Ρωσία, αλλά και σε σχέση με τη Σερβία», λέει ο Kršljanin.

Τονίζει ότι η Δύση ακολουθεί εδώ και καιρό μια επιθετική και εγκληματική πολιτική έναντι της Σερβίας και χάνει ολοένα και περισσότερο την παγκόσμια επιρροή της, ενώ από την άλλη πλευρά έχει ήδη σχηματιστεί μια παγκόσμια πλειοψηφία που δεν αποδέχεται μια τέτοια πολιτική της Δύσης. που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Η ηγετική δομή σε αυτή την παγκόσμια πλειοψηφία είναι ακριβώς οι BRICS, προσθέτει ο συνομιλητής μας.

"Η συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής των BRICS θα ήταν το πρώτο βήμα για την προσαρμογή της Σερβίας στη νέα πραγματικότητα στον κόσμο", επισημαίνει ο Kršljanin.

Προσθέτει ότι, όσον αφορά τις ευρωπαϊκές ολοκληρώσεις, καθώς και τις ευρωατλαντικές, που αναφέρονται ολοένα και περισσότερο από δυτικούς πολιτικούς, δεν είναι αδιανόητο η Σερβία, ως η μόνη χώρα της περιοχής, να επιτρέπεται να βρίσκεται μόνο σε ΕΕ και όχι στο ΝΑΤΟ.

«Ωστόσο, μπορεί να φανεί ότι σήμερα η ένταξη στην ΕΕ απαιτεί όχι μόνο την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά και κάποιου είδους συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ρωσίας». Έτσι, έχουμε δύο αρκετά ισχυρούς λόγους για να σκεφτούμε τα BRICS: ο ένας είναι ότι η ΕΕ επιμένει στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια και ο άλλος είναι ότι μας αναγκάζουν να έρθουμε σε σύγκρουση με τον σημαντικότερο ιστορικό σύμμαχό μας», λέει ο Kršljanin. .

Όσον αφορά τις οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρει η BRICS, ο αναλυτής Branko Pavlović δηλώνει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε ένα εναλλακτικό σύστημα πληρωμών πάνω στο οποίο εργάζεται αυτός ο οργανισμός.

«Από τη στιγμή που εκτεθήκαμε σε δρακόντειες κυρώσεις, είναι σημαντικό να αναπτύξουμε εργαλεία που σας επιτρέπουν να συνεργάζεστε, οικονομικά και να συναλλάσσεστε με έναν κόσμο που δεν θέλει να επιβάλλει αυθαίρετα κυρώσεις σε άλλες χώρες. Δεύτερον, εργάζονται πολύ σκληρά για την αμοιβαία εναρμόνιση στις ίδιες τις εμπορικές σχέσεις. Εκτός από τις εμπορικές συμφωνίες, λειτουργούν και τεχνικά και λειτουργικά, αφαιρώντας όλα τα εμπόδια στο αμοιβαίο εμπόριο», λέει ο Pavlović για το RT Balkan.

Θα ήταν πολύ σημαντικό για τη Σερβία να συμπεριληφθεί σε αυτό σε κάποιο επίπεδο συνεργασίας, προκειμένου να ακολουθήσει τις πιο σύγχρονες και σημαντικές παγκόσμιες τάσεις του μεγαλύτερου οικονομικά ομίλου στον κόσμο, επισημαίνει ο Pavlović και προσθέτει ότι το πλεονέκτημα θα ήταν η ευκολότερη πρόσβαση. στην αναπτυξιακή τράπεζα BRICS.

Ο Pavlović επισημαίνει ότι η οικονομική συνεργασία με τους BRICS, σε αντίθεση με αυτή με την ΕΕ, δεν έχει πολιτικούς όρους.

«Με τη γεωπολιτική έννοια, θα συμμετείχαμε στην κατανόηση του κόσμου και στην ανάπτυξη του κόσμου, η οποία βασίζεται στον πλήρη σεβασμό και τη μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών». Έμμεσα, αυτό θα ήταν ένα μήνυμα προς την ΕΕ ότι δεν είναι η μόνη επιλογή και ότι πρέπει να σκεφτούν πέντε φορές περισσότερο από όσο νομίζουν ότι ποδοπατούν τη Σερβία και θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική της ακεραιότητα», λέει ο Pavlović.

Ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών Stevan Gajić σημειώνει σε δήλωση για το RT Balkan ότι η κύρια διαφορά είναι ότι οι BRICS προσφέρουν ανάπτυξη, ενώ η ΕΕ έχει προσφερθεί μέχρι στιγμής να εδραιώσει το αποικιακό μας καθεστώς σε σχέση με το οικονομικό κέντρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση. αφενός, και στο πραγματικό πολιτικό κέντρο, την Ουάσιγκτον.

«Θα ήταν μεγάλη τραγωδία αν η Σερβία κατέληγε στην άλλη πλευρά του νέου «Σιδηρούν Παραπετάσματος», γιατί εκεί δεν προβλέπεται ευημερία ή ανάπτυξη για τη Σερβία. Πρώτα από όλα προβλέπεται η απώλεια της ταυτότητας και μετά όλα τα άλλα, στο τέλος και η οικονομική περιφέρεια. Αυτή θα ήταν η κορυφή της ιστορικής κατάρρευσης που διανύουμε», επισημαίνει ο Γκάιτς.

Από την άλλη πλευρά, τα BRICS θα σήμαιναν την απελευθέρωση και την έλξη της Σερβίας και για τους άλλους, σημειώνει ο Γκάιτς, δηλώνοντας ότι ακριβώς γι' αυτό ακούγεται συνεχώς ο λόγος για ευρωπαϊκές ενοποιήσεις, για τις οποίες κανείς δεν ρώτησε ποτέ τους πολίτες αν τα θέλουν καθόλου, όπως προσθέτει.

«Είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα. Είναι εξαιρετικά αντιδημοκρατικό, όπως και η ουσία της ΕΕ είναι εξαιρετικά αντιδημοκρατική: έχουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο είναι ένα ενδιαφέρον σημείο συζήτησης, το οποίο όμως ουσιαστικά δεν αποφασίζει τίποτα, αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και σε αυτό ξέρεις ποιος είναι «πιο ίσος», και ο «πιο ίσος» είναι οι ΗΠΑ, που δεν είναι καθόλου στην Ευρώπη», λέει ο Γκάιτς.

Επίσης, προσθέτει ότι είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε ως πολιτική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, το οποίο πολέμησε εναντίον μας τουλάχιστον δύο φορές στις αρχές αυτού του αιώνα.

«Ουσιαστικά, όλοι οι πόλεμοι από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν πόλεμοι του ΝΑΤΟ κατά των Σέρβων, οπότε θα ήμασταν όμηροι της στρατιωτικής πλευράς που μας σκότωνε». Αυτό που χαρακτηρίζει πλέον τους BRICS είναι ότι είναι ένας σύλλογος που δεν επιβάλλει καμία υποχρέωση ιδεολογικής ή ασφάλειας στα μέλη του. Το ένα είναι μέρος καταναγκασμού και το άλλο είναι μέρος ελεύθερης βούλησης», λέει ο Gajić.

Προσθέτει ότι οι BRICS είναι το κλαμπ της παγκόσμιας πλειοψηφίας, ενώ η ΕΕ γίνεται σύμβολο μιας επιθετικής μειοψηφίας.

«Η ΕΕ έχει υποστηρίξει δύο επιθετικούς πολέμους, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ανατολική Ευρώπη, και από αυτή την άποψη είναι ένα εξαιρετικά ηθικά χρεοκοπημένο ίδρυμα». Επιπλέον, η ΕΕ επιβάλλει ολοένα και περισσότερο υποχρεώσεις στα μέλη της, ακόμη και στους υποψηφίους για ένταξη, και υπάρχουν όλο και λιγότερα προφανή οφέλη. Η BRICS, προς το παρόν, δεν έχει τη φιλοδοξία να ρυθμίσει την οικονομική ή γενική ζωή των μελών της μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια», επισημαίνει ο Gajić.

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,11,ΑΜΕΡΙΚΗ,4,ΑΜΥΝΑ,8,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,16,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,20,ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ,56,ΓΑΛΛΙΑ,6,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,14,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,5,ΔΙΑΦΟΡΑ,191,ΔΙΕΘΝΗ,1997,ΕΛΛΑΔΑ,6,ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,125,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ,42,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ,36,ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ,101,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,1794,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,2,ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,1,ΕΥΠ,11,ΙΜΙΑ,3,ΙΡΑΝ,19,ΙΣΠΑΝΙΑ,3,ΙΣΡΑΗΛ,24,ΙΣΤΟΡΙΑ,340,ΙΤΑΛΙΑ,6,ΚΙΝΑ,8,ΚΟΣΜΟΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,38,ΛΙΒΑΝΟΣ,11,ΝΑΤΟ,9,ΞΑΦΝΙΚΑ,21,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,6,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,5,ΠΟΛΩΝΙΑ,4,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,5,ΡΩΣΙΑ,22,ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,34,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,11,ΣΕΡΒΙΑ,2,ΣΚΟΠΙΑ,3,ΣΟΥΗΔΙΑ,1,ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,26,ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ,5,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,9,ΥΓΕΙΑ,21,ΥΕΜΕΝΗ,2,
ltr
item
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ: Τι προσφέρουν οι BRICS στη Σερβία, αλλά όχι στην ΕΕ: Και το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και η οικονομική συνεργασία
Τι προσφέρουν οι BRICS στη Σερβία, αλλά όχι στην ΕΕ: Και το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και η οικονομική συνεργασία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjqTzW7K-ULbjcWTA-CG2EW1gZzRkFn08F7b1rrzi73F0aqahPKa_0xyM7owN8u8iDGcurEOM8g6s7YnrbNT5QNueYKGD3TdZUvXOlau34c_daWSoJ7Mh7dDFsdJclrAo8hEq3vTT2jdhgzvmEDTeZon9t0q7bhYDeW5yS8ZK_7TUM99dpSRMIQp4o3hM/w640-h384/briks26.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjqTzW7K-ULbjcWTA-CG2EW1gZzRkFn08F7b1rrzi73F0aqahPKa_0xyM7owN8u8iDGcurEOM8g6s7YnrbNT5QNueYKGD3TdZUvXOlau34c_daWSoJ7Mh7dDFsdJclrAo8hEq3vTT2jdhgzvmEDTeZon9t0q7bhYDeW5yS8ZK_7TUM99dpSRMIQp4o3hM/s72-w640-c-h384/briks26.jpg
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
http://www.molwnlave.net/2024/10/brics.html
http://www.molwnlave.net/
http://www.molwnlave.net/
http://www.molwnlave.net/2024/10/brics.html
true
8426351732439679277
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content