Παγκόσμια λογοκρισία ζήτησε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν στον ΟΗΕ για να καταπολεμηθεί η «Ισλαμοφοβία»: Μαζί του ο Ερντογάν


Την επιβολή παγκόσμιας λογοκρισίας, διά μέσω ενός νόμου κατά της «βλασφημίας» ζήτησε ο πακιστανός Πρωθυπουργός, σε συνεργασία με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν ανέφερε τίποτε για τις δολοφονίες Χριστιανών στην χώρα του.

Ο προσωρινός πρωθυπουργός του Πακιστάν Anwaar-ul-Haq Kakar, εκπροσωπώντας τη χώρα του εν μέσω μιας συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης μετά την απομάκρυνση του δημοφιλούς πρωθυπουργού Imran Khan, χρησιμοποίησε την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή για να απαιτήσει από τα κράτη να θέσουν εκτός νόμου την “ισλαμοφοβία” και από τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει τους νόμους περί βλασφημίας.



Το Πακιστάν διαθέτει έναν από τους πιο δρακόντειους ποινικούς κώδικες κατά της βλασφημίας στον κόσμο. Ένας κατηγορούμενος που κρίνεται ένοχος για βεβήλωση του Κορανίου μπορεί να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη- όσοι κατηγορούνται για προσβολή του Μωάμεθ μπορεί να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή. Αντίστοιχες ποινές για υποτιθέμενη βλασφημία κατά άλλων θρησκειών δεν υπάρχουν.

Ο Χαν, ένας ριζοσπάστης ισλαμιστής με ένθερμη υποστήριξη μεταξύ των Πακιστανών φονταμενταλιστών, ξεκίνησε το 2018 μια εκστρατεία για να πιέσει άλλες χώρες να υιοθετήσουν παρόμοιους κώδικες ομιλίας στο πλαίσιο ενός πολέμου κατά της υποτιθέμενης “ισλαμοφοβίας” – με σκοπό, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, να “αποτρέψει τους ανθρώπους [από το να] χρησιμοποιούν την ελευθερία του λόγου ως κάλυψη για να πλήξουν τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε, σύμφωνα με το Hamari Web News.

“Η πρόοδός μας, που βασίζεται σε [μια] πλούσια ιστορία συνεργασίας, κατανόησης, ανταλλαγής και σύνθεσης ιδεών μεταξύ των πολιτισμών, απειλείται σήμερα”, υποστήριξε ο Κακάρ, αναφέροντας ως απειλή για την πρόοδο αυτή την “ισλαμοφοβία”.

“Οι αφηγήσεις που υποστηρίζουν τη σύγκρουση των πολιτισμών έχουν κάνει σημαντική ζημιά στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Τέτοιες ιδέες εξέθρεψαν τον εξτρεμισμό, το μίσος και τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, συμπεριλαμβανομένης της ισλαμοφοβίας”, συνέχισε. “Μην κάνετε κανένα λάθος- πρόκειται για μια λανθάνουσα απειλή που υπονομεύει την πρόοδο χιλιετιών”.


Ο Kakar υποστήριξε ότι μια “επιδημία” “ισλαμοφοβίας” είχε καταλάβει τον κόσμο μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που σχεδιάστηκαν και ενορχηστρώθηκαν από ριζοσπάστες μουσουλμάνους με δεσμούς με το Πακιστάν. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα την εποχή της μαζικής δολοφονίας, βρέθηκε και σκοτώθηκε κρυμμένος στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

Ανέφερε ως παραδείγματα αυτής της ισλαμοφοβίας τα πρόσφατα καψίματα του Κορανίου στην Ευρώπη, που ξεκίνησαν αφού ένας Ιρακινός μετανάστης έκαψε ένα Κοράνι στη Σουηδία τον Ιούνιο. Η πράξη αυτή, η οποία δεν είχε ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες, προκάλεσε κύμα ισλαμικών ταραχών στη χώρα. Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες να συνεχιστεί το κάψιμο του Κορανίου ως απάντηση στη βία από μουσουλμάνους εξτρεμιστές έχουν οδηγήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να εξετάζουν νόμους για την αποτροπή των καψίματος σε μια προσπάθεια να σταματήσει η περαιτέρω βία – μια αντίδραση που ο Kakar πανηγύρισε.

“Νωρίτερα φέτος, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υιοθέτησε ένα ψήφισμα του OIC [Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας] που υποβλήθηκε από το Πακιστάν, προτρέποντας τα κράτη να θέσουν εκτός νόμου το κάψιμο του Κορανίου και παρόμοιες προκλήσεις”, υπενθύμισε ο πρωθυπουργός. “Χαιρετίζουμε τη νομοθεσία που ξεκίνησε η Δανία και μελετά η Σουηδία προς αυτή την κατεύθυνση”.

“Το Πακιστάν και οι χώρες του ΟΙΚ θα προτείνουν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας”, υποσχέθηκε, “συμπεριλαμβανομένου του διορισμού ενός ειδικού απεσταλμένου, της δημιουργίας ενός κέντρου δεδομένων για την ισλαμοφοβία, της νομικής βοήθειας προς τα θύματα και μιας διαδικασίας απόδοσης ευθυνών για την τιμωρία των ισλαμοφοβικών εγκλημάτων”.

Ο Κακάρ δεν διευκρίνισε πώς θα έμοιαζε μια “διαδικασία λογοδοσίας” σε διεθνές επίπεδο ή τι είδους επιβολή θα απαιτούσε το Πακιστάν από τα Ηνωμένα Έθνη κατά ατόμων οπουδήποτε στον κόσμο, τα οποία η πακιστανική κυβέρνηση θεωρεί “ισλαμοφοβικά”.

Ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε επίσης μόνο με το κάψιμο του Κορανίου και τη βία κατά μουσουλμάνων και χριστιανών στη γειτονική Ινδία, με την οποία το Πακιστάν διατηρεί εδώ και καιρό κακές διπλωματικές σχέσεις. Ο Κακάρ δεν συζήτησε τη δεινή θέση των χριστιανών στη χώρα του, οι οποίοι συχνά σκοτώνονται από μουσουλμανικά πλήθη αφού κατηγορούνται ψευδώς για βλασφημία.

Τον Αύγουστο, ένας μουσουλμανικός όχλος, αποτελούμενος από 10.000 άτομα, έκαψε ολόκληρες χριστιανικές γειτονιές στην Τζαρανβάλα, αφού άρχισαν να διαδίδονται ανυπόστατες φήμες ότι ένας χριστιανός είχε βεβηλώσει το Κοράνι.

πηγη

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη