Ισχυρό ράπισμα από Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο για τον γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών!


«Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με διατάξεις»

Αντίδραση και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας για το ζήτημα του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών  και της τεκνοθεσίας και μάλιστα πριν βγει το ανακοινωθέν της Ι. Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Δηλαδή η Εκκλησία της Αλβανίας και ο Γέρων Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που στο όνομά του πίνουν νερό όλοι οι πεφωτισμένοι και οι  προοδευτικοί της χώρας μας.

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία τηςΑλβανίας, είναι κάθετα αντίθετη με το νομοσχέδιο αυτό και στο ανακοινωθέν της οποία  μεταξύ άλλων τονίζει ότι «το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις».

Ολόκληρη η γραπτή δήλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας:

«Είναι πασίγνωστο ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει στηριχθεί στην ύπαρξη δύο φύλων και στην ένωσή τους. Κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβιωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο.

Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξες. Αντίθετα, ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη δημιουργία.  Δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά σύγκρουση με τη φυσική τάξη, κατήφορο.

Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διατυπώνει με σαφήνεια την έννοια και την αξία του γάμου, τη σημασία της οικογένειας και της τεκνογονίας σύμφωνα με τα ιερά κείμενά της και την κατά τους αιώνας παράδοσή της (Όπως δηλώθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016)».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη