Macgregor: "Μέχρι τον Απρίλιο θα βρεθούμε σε έναν περιφερειακό και πιθανόν παγκόσμιο πόλεμο!"


Ο συνταξιούχος Αμερικανός συνταγματάρχης και σύμβουλος του Πενταγώνου κατά την εποχή του προηγούμενου προέδρου των ΗΠΑ,  Ντάγκλας Μακγκρέγκορ, προειδοποιεί για άλλη μια φορά για τα επικίνδυνα σημεία καμπής που βρίσκονται μπροστά μας.

Πάνω από όλα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή να εξελιχθούν σε μεγάλο πόλεμο.

«Πάντα επισημαίνω την έκβαση του πολέμου του 1973 , ειδικά με την Αίγυπτο , που είχε ως αποτέλεσμα τη συνθήκη και την αναγνώριση του Ισραήλ , κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Ήταν μια συμφωνία μεταξύ Σαντάτ και Μπεγκίν .

Αυτοί οι δύο άντρες ήρθαν σε συμφωνία και καταλήξαμε σε συμφωνίες που οδήγησαν σε ειρήνη στα αιγυπτιακά σύνορα, τα οποία υπάρχουν τώρα εδώ και δεκαετίες. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι ακόμη κι αυτό βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο επειδή ο Νετανιάχου μίλησε για τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας, που είναι τα σύνορα μεταξύ της Γάζας και του Σινά , που βρίσκεται στα χέρια της Αιγύπτου. Είπε ότι οι Αιγύπτιοι δεν το προστατεύουν σωστά, με άλλα λόγια, πάρα πολλά μπαίνουν ή βγαίνουν από τη Γάζα από εκεί. Προέβλεψε ότι οι Ισραηλινοί θα έπαιρναν, επομένως, αυτά τα σύνορα εάν το επέλεγαν, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση κήρυξη πολέμου από την Αίγυπτο στο Ισραήλ.

Μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί…» προειδοποιεί ο Macgregor.

Επεσήμανε επίσης ότι εδραιώνεται η αυξανόμενη συνοχή του αραβικού κόσμου, παρά το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία προχωρά αργά, αλλά τώρα πολλές ισλαμικές χώρες παραμερίζουν τις διαφωνίες τους με άλλες λόγω της κοινής τους αντίστασης στο Ισραήλ.

Στη συνέχεια έκανε μια αξιολόγηση για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τις πιθανές αντιδράσεις της Κίνας και της Τουρκίας στη συνέχιση της ισραηλινής γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων .

«Το τεράστιο εμπάργκο στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα αρχίσει να επιβαρύνει το Ισραήλ και την Ευρώπη , με την πάροδο του χρόνου οι Κινέζοι πιθανότατα θα είναι επίσης πολύ αναστατωμένοι επειδή εξαρτώνται πολύ από οτιδήποτε προέρχεται από τον Περσικό Κόλπο , εξαρτώνται επίσης από αγαθά. τρόφιμα, που έρχονται από την Αφρική για να φτάσουν στην Κίνα και να θρέψουν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Η άποψή μου για τον Σι είναι ότι ο Σι είναι το τελευταίο άτομο που θέλει πόλεμο, αλλά όλα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθούν αυτά τα γεγονότα τους επόμενους μήνες. Ίσως θα αισθανθεί υποχρεωμένος εκ μέρους της χώρας του να παρέμβει και να υποστηρίξει αυτούς που υπόσχονται να τερματίσουν αυτή την ανοησία, και σίγουρα δεν είμαστε εμείς (οι ΗΠΑ) και σίγουρα δεν είναι το Ισραήλ…»

«Αυτό που θέλει ο ισραηλινός λαός είναι μια αναμέτρηση, και θέλουν εμείς οι Αμερικανοί να είμαστε μέρος αυτής της αναμέτρησης, γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν διαφορετικά. Όταν ξεκινάτε αεροπορικές επιδρομές, αυτό δεν θα λειτουργήσει, επομένως κάποιος θα προχωρήσει και θα πει ότι θα πρέπει να στείλουμε χερσαίες δυνάμεις .

Και ξέρετε τους Βρετανούς φίλους μου που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν και όλοι κούνησαν το κεφάλι τους και είπαν το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε σε αυτή την κατάσταση είναι να κυνηγήσετε αυτούς τους ανθρώπους στα βουνά της Υεμένης.

Είναι μια πολύ άχαρη επιχείρηση, αλλά δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να αποφευχθεί δεδομένης της πιθανότητας ότι αυτοί οι βομβαρδισμοί δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά στην κατάσταση στην Υεμένη ».

«Νομίζω ότι δικαίως οι Ισραηλινοί βλέπουν τη Χεζμπολάχ ως Χαμάς, η οποία είναι πολύ πιο επικίνδυνη και ισχυρή.  Θα θέλουν έναν καταστροφικό πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, γι' αυτό οι ΗΠΑ είχαν μια στρατιωτική αεροπορική ομάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε ένα άλλο να φθάνει στο εγγύς μέλλον για να ενισχύσει και να ενισχύσει τις ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ.

Και μετά θα συγκεντρώσει τους Τούρκους και τους Ιρανούς και σχεδόν δεκάδες χώρες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που όλες έχουν υποστηρίξει την υπόθεση κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης , καθώς και την Κίνα».

«Ενώ κανείς δεν ρωτά πια ποιος είναι υπεύθυνος για αυτές τις φρικαλεότητες και ποιος πρέπει να διωχθεί, οι ΗΠΑ είναι πολύ απομονωμένες εδώ. Το Ισραήλ παίζει το ρόλο της Σερβίας το 1914 , καλώντας τη μεγάλη αυτοκρατορία να επέμβει για λογαριασμό των Ισραηλινών και να συντρίψει τους εχθρούς τους. Αλλά δεν τελείωσε καλά ούτε για τους Σέρβους (παρά το γεγονός ότι ήσασταν στους νικητές, έχασαν πολλούς άνδρες, η χώρα καταστράφηκε...). Αυτή τη φορά δεν θα είναι καλό ούτε για τους Ισραηλινούς, κάτι που με ανησυχεί περισσότερο, γιατί πάντα υποστήριζα το Ισραήλ.

Πάντα ένιωθα ότι είναι μια χώρα που θα έπρεπε να υπάρχει για διάφορους λόγους, και ως χώρα το Ισραήλ θα μπορούσε να είναι ένα πολύ θετικό και παραγωγικό μέλος της διεθνούς κοινότητας, αλλά τώρα νιώθω ότι μπορεί να μην επιβιώσει. Αυτή είναι μια πραγματική πιθανότητα σήμερα, κανείς δεν μπορεί να το φανταστεί αυτή τη στιγμή, αλλά σιγά σιγά κατεβαίνουμε στο λόφο.

Πάντα λέω στους ανθρώπους ότι βλέπω την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως μια δραπέτη ατμομηχανή που πέφτει σε μια βουνοπλαγιά... Ωστόσο, αυτό το βουνό βρίσκεται στην Ελβετία και η ατμομηχανή χρειάζεται χρόνο για να κατέβει από αυτό το βουνό, αλλά οι ΗΠΑ σίγουρα τρέχουν προς τον πυθμένα και έχουν χωρίς φρένα. Υπάρχει ένα φρένο, λέγεται οικονομική κατάρρευση, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως διάλειμμα. Αλλά αν αυτό δεν συμβεί από τώρα έως τον Απρίλιο, νομίζω ότι μέχρι τον Απρίλιο θα εμπλακούμε σε έναν περιφερειακό πόλεμο που έχει τη δυνατότητα να γίνει παγκόσμιος. Οι Ρώσοι δεν είναι ηλίθιοι, κοιτάζουν τι κάνουμε στη Σουηδία, τη Φινλανδία , ακούνε αυτούς τους μανιακούς στη Λιθουανία και την Πολωνία , ανησυχούν, όπως θα ήμουν εγώ αν ήμουν Ρώσος. Επομένως, ξέρουν ότι δεν θα βιώσουμε ξαφνικά τη φώτιση και συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει απειλή από τη Ρωσία και δεν υπάρχει λόγος για πόλεμο με τη Ρωσία, επομένως πρέπει να στοιχηματίσουν στην εναλλακτική».

«Η Ρωσία δεν θα μας επιτρέψει να βομβαρδίσουμε το Ιράν στην πέτρινη εποχή, δεν θα το επιτρέψει. Και μετά είναι οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν είναι προσεκτικός, αλλά ο πληθυσμός του εμπλέκεται πολύ περισσότερο σε αυτό και πολύ πιο θυμωμένος από τον πληθυσμό του Ιράν. Θα έλεγα ότι τουλάχιστον το 50% των Ιρανών θα μπορούσε να ενδιαφέρεται λιγότερο τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή. Αλλά στην Τουρκία είναι διαφορετικά. και τελικά θα παρασυρθούν, όπως είπε ο ίδιος ο Ερντογάν , θα έρθει η στιγμή που Τούρκοι στρατιώτες θα πολεμήσουν στη Γάζα. Όλα θα έχουν τελειώσει φέτος και προβλέπω ότι θα γίνει μέχρι τον Απρίλιο, ίσως τον Μάιο.

Θα χρειαστούν οι επόμενοι μήνες για να πυκνώσει και να συσσωρευτεί... Έτσι, δεν είναι όπως ήταν το 1914 όπου θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε de facto υπάρχουσες συμμαχίες σε μια στιγμή, επειδή η διαφορά είναι ότι οι άνθρωποι της περιοχής, ηγέτες, δεν θέλουν πόλεμο. Αλλά θα πολεμήσουν, αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να παρασυρθούν στον πόλεμο όπως μας τραβήχτηκαν και μετά θα ανατιναχτεί στα πρόσωπά μας. Τότε είναι απλώς ένα ζήτημα πόσο μεγαλύτερη θα γίνει η σύγκρουση, αν θα γίνει παγκόσμια , αν οι Κινέζοι θα συμπαραταχθούν επιτέλους στο πλευρό των Ρώσων και θα αποφασίσουν ότι και αυτοί πρέπει να εμπλακούν. Δεν πρέπει να απορρίψουμε καμία από αυτές τις δυνατότητες.

Ο πόλεμος είναι κάτι όπου, μόλις τον ξεκινήσετε, έχετε πολύ λίγο έλεγχο στο πού πηγαίνουν όλα. Επομένως, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι έξυπνοι πολιτικοί δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, αν πραγματικά δεν ξέρουν πού οδηγούν όλα αυτά. Πάντα επιστρέφω στον Μπίσμαρκ , ο οποίος κατάλαβε ότι αν πρόκειται να πας στον πόλεμο, πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά πώς να τον τερματίσεις το συντομότερο δυνατό. Και πώς μπορείς να το τελειώσεις με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να χαρούν την έκβασή του. Αλλά κανείς στην Ουάσιγκτον δεν το σκέφτεται καν αυτό Και σίγουρα κανείς στη Δυτική Ευρώπη ».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής αναφέρει στη συνέχεια τον Ρώσο συγγραφέα Τολστόι και το έργο του Πόλεμος και Ειρήνη , επισημαίνοντας την ιδέα που γράφεται σε αυτό το βιβλίο ότι ίσως οι ηγέτες θέλουν πόλεμο, όχι οι απλοί άνθρωποι. βλέπει μια αχτίδα ελπίδας σε αυτό, γιατί ούτε οι Ευρωπαίοι , ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Κινέζοι θέλουν πόλεμο. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί είναι ασφαλείς σε δύο ωκεανούς...

Αλλά ο Macgregor το βλέπει διαφορετικά: «Δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, θα εκπλαγώ πολύ αν κάποιος είχε αυτή την άποψη και θυμόταν τη θέληση του κόσμου. Εδώ δεν υπάρχει θέληση, υπάρχει απουσία θέλησης γιατί ο πληθυσμός δεν ασχολείται ξανά και αυτή είναι η δυναμική παρόμοιων γεγονότων όπως στο παρελθόν. Κοιτάξτε, αν επιστρέψετε στη δεκαετία του 1930 , περάσετε από το 1939 και το 40, κοιτάξετε τα δεδομένα και τις δημοσκοπήσεις, κανείς στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήθελε έναν νέο πόλεμο στην Ευρώπη. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο κάναμε πόλεμο στην Ευρώπη ήταν να κηρύξει ο Χίτλερ ασύνετα τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω των αντιρρήσεων του Γενικού Επιτελείου του, φαινομενικά επειδή δεσμευόταν να το κάνει από τη συνθήκη με τους Ιάπωνες .

Το Γενικό Επιτελείο προειδοποίησε τον Χίτλερ να μην το κάνει αυτό, αφού οι Αμερικανοί είχαν ήδη εμπλακεί ούτως ή άλλως. «Ξέρουμε ότι προμηθεύουν τους αντιπάλους μας, αυτό είναι αλήθεια, αλλά ας μην τους δώσουμε μια δικαιολογία για να πάνε όλα, μην το κάνετε, μην κηρύξετε πόλεμο, μπορείτε να το αρνηθείτε παρά τη συνθήκη και αν οι Ιάπωνες το κάνουν» Δεν αρέσει, εντάξει, αλλά είναι μακριά μας και δεν μπορούν να μας βοηθήσουν ή να μας βλάψουν». Ήταν καλή συμβουλή, αλλά ο Χίτλερ την αγνόησε . Τώρα οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν επίσης απεμπλακεί, είναι αλήθεια ότι είμαστε ασφαλείς πίσω από τους ωκεανούς μας, αλλά οι Αμερικανοί πρέπει να διδαχθούν ότι οι ωκεανοί είναι πλέον μια ψευδαίσθηση, τα ρωσικά υποβρύχια βρίσκονται ακριβώς έξω από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και μπορούν να καταστρέψουν τις περισσότερες πόλεις μας .

Πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι αυτός ο κόσμος στον οποίο πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε δεν υπάρχει, επομένως ο αμερικανικός λαός πρέπει να πληγωθεί με κάποιο τρόπο... Η πιο πιθανή διέξοδος από αυτή την καταστροφή είναι να καταρρεύσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες οικονομικά και οικονομικά».

«Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των πολέμων και των επεμβάσεων στο εξωτερικό αρνούνται ταυτόχρονα τα προβλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οικονομικά και οικονομικά και το εθνικό χρέος των 34 τρισεκατομμυρίων δολαρίων . Αγνοούν αδιάφορα την αγορά ομολόγων, αγνοούν τα πάντα. Λένε: «Κοίτα τη μετοχή, ανεβαίνουν ξανά, είναι τέλεια, όλα καλά». Αλλά το χρηματιστήριο δεν είναι βαρόμετρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την αμερικανική οικονομία και δεν ήταν ποτέ.

Οπότε πιστεύω ότι ο Τολστόι δεν έχει άδικο. Ο πρώτος Τσάρος της Ρωσίας Αλέξανδρος Α' δεν ήταν εντυπωσιακός άνθρωπος, ήταν συχνά παρορμητικός, συναισθηματικός και παιδικός. Αλλά ο Αλέξανδρος Α στην πραγματικότητα νοιαζόταν για τη Ρωσία. Αλλά πού είναι κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους Αμερικανούς;

Αλήθεια πιστεύετε ότι το γεγονός ότι έχουμε τώρα αυτούς τους δύο πολέμους είναι τυχαίο; Στη Μέση Ανατολή και ακόμη στην Ουκρανία , που είναι σύμπτωμα της αδυναμίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής . Μερικές φορές νομίζω ότι αν είχαμε μια πιο έξυπνη προεδρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είχαμε περισσότερη τάξη σε αυτόν τον πλανήτη... Ή ίσως είναι πολύ ρομαντική η άποψη της Ουάσιγκτον», κατέληξε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη