Το WEF διατάζει τους παγκόσμιους ηγέτες να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ εάν κερδίσει ο Τραμπ


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έδωσε εντολή στους παγκόσμιους ηγέτες να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών στις ΗΠΑ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει την προεδρική κούρσα του 2024.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κορυφής του WEF στο Νταβός της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα, οι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες συζήτησαν πώς θα αντιμετωπίσουν την προεδρία Τραμπ.

Η παρουσιάστρια της τηλεόρασης του Bloomberg, Francine Lacqua, ρώτησε τους ηγέτες στο WEF κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής για το πώς θα προετοιμαστούν για την πολύ πραγματική πιθανότητα επανεκλογής του Τραμπ.

Το Foxnews αναφέρει: Η Lacqua φιλοξένησε ένα πάνελ με θέμα «The Global Economic Outlook» την ημέρα κλεισίματος του φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, όπου η επιστροφή του Τραμπ αντιμετωπίζεται με ανησυχία. 

Αρχικά στράφηκε στον David Rubenstein, τον συνιδρυτή και συν-εκτελεστικό πρόεδρο του The Carlyle Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο και ρώτησε: «Ντέιβιντ, αρκετοί ηγέτες εξέφρασαν ανησυχία για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στo Λευκό Οίκο που σημαίνει κατακερματισμός για την εξωτερική πολιτική. Υπάρχει τρόπος να μπορέσει ο υπόλοιπος κόσμος να προστατεύσει τις οικονομίες του από τον Τραμπ;».

«Εμμμ, αν κάποιος έχει τρόπο να το κάνει αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να το κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και πιθανώς να το πουλήσει σε κάποιον άλλο», άρχισε. «Θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει».

Εκπρόσωποι από την Ευρώπη εξέφρασαν επίσης τις απόψεις τους. 

Ο Λάκκουα στράφηκε στη συνέχεια στον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ και ρώτησε πώς πιστεύει ότι «η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί».

«Νομίζω ότι μιλάμε πάρα πολύ για τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πιθανή δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ ενισχύοντας την ευρωπαϊκή μας ανταγωνιστικότητα», είπε ο Λίντνερ. «Το να κάνουμε τα μαθήματά μας είναι η καλύτερη προετοιμασία για μια πιθανή δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ και αυτό περιλαμβάνει τις δυνατότητές μας να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι το να εργάζεσαι για να είσαι ένας «ελκυστικός εταίρος στο επίπεδο των ματιών» όσον αφορά τα οικονομικά και το ΝΑΤΟ είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί μια καλή εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σημείο που δεν έχει σημασία αν ο Μπάιντεν ή Ο Τραμπ θα κερδίσει τελικά την προεδρία το 2024.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε: «Νομίζω ότι η καλύτερη άμυνα, αν έτσι θέλεις να το δεις, είναι η επίθεση. Και για να επιτεθείς σωστά, πρέπει να είσαι δυνατός στο σπίτι. Επομένως, το να είσαι ισχυρός σημαίνει να έχεις μια ισχυρή βαθιά αγορά, έχοντας μια πραγματική ενιαία αγορά».

Υποστήριξε περαιτέρω για μια μετάβαση της ευρωπαϊκής οικονομίας προς μια «πιο πράσινη οικονομία, η οποία βασίζεται, οπωσδήποτε για κάποιο χρονικό διάστημα, στα ορυκτά καύσιμα, αλλά λιγότερο, όπως υποδείχθηκε στην τελευταία COP28, και κινείται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπου οι επενδύσεις είναι πολύ απαραίτητο».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη