Ουκρανός βουλευτής προτείνει στους Ουκρανούς να πολεμήσουν ακόμη και εναντίον της Κίνας, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ


Το Κίεβο
 είναι έτοιμο να βοηθήσει τις ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε εχθρού, ανεξάρτητα από το αν είναι το Ιράν , η Βόρεια Κορέα ή η Κίνα , δήλωσε ο Oleksiy Goncharenko , μέλος του Ουκρανικού Verkhovna Rada (κοινοβούλιο) .

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η χώρα του θα αποδειχτεί πολύτιμος στρατιωτικός σύμμαχος.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Γκοντσαρένκο κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία , καθώς τα νέα 63 δισεκατομμύρια δολάρια για το καθεστώς στο Κίεβο έχουν μπλοκαριστεί αυτή τη στιγμή στο Κογκρέσο.

«Οι ΗΠΑ μας είπαν ότι θα είναι μαζί μας όσο χρειαστεί. Τώρα είναι η ώρα να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους», είπε ο Ουκρανός βουλευτής, ο οποίος επέκρινε τους Αμερικανούς πολιτικούς ότι επικεντρώνονται υπερβολικά στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024 , λέγοντας ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να είναι θύμα αυτού.

Τονίζοντας ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον , ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο , πρόσθεσε ότι σε περίπτωση νέου πολέμου, οι Αμερικανοί

«Οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι... Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλευρό των ΗΠΑ, είτε στα χαρακώματα κοντά στην Τεχεράνη , είτε στη Βόρεια Κορέα ή κοντά στο Πεκίνο ». Δεν μας νοιάζει καν πού γιατί εκτιμούμε την υποστήριξή σας», είπε.

Παρά τις εκκλήσεις για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση , ο Γκοντσαρένκο είπε ότι η Ουκρανία έχει τον «δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον ελεύθερο κόσμο» μετά τις ΗΠΑ, καθιστώντας την έναν «πολύ πολύτιμο σύμμαχο».

«Αλλά σήμερα χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», πρόσθεσε, αποδίδοντας την απώλεια της στρατηγικής πόλης Avdejevka στο Donbass στην καθυστέρηση της Δύσης στην παράδοση όπλων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη