Ο Ζελένσκι θέλει να εκδιώξουν τους υποστηρικτές του Πούτιν από την Ιταλία


Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζητά από την Ιταλία να ανακαλέσει τις βίζες των ατόμων με απόψεις «υπέρ του Πούτιν» για να βεβαιωθεί ότι δεν παρεμποδίζουν την παράδοση δυτικής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο

Ο Ζελένσκι έκανε τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Κυριακή, μια ημέρα μετά την υπογραφή συμφωνίας ασφαλείας με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι κατά την επίσκεψή της στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Είπε ότι υπάρχουν πολλοί «υποστηρικτές του Πούτιν» στην Ιταλία και η βίζα τους πρέπει να σταματήσει. «Πρέπει να τους διώξεις με κάποιο τρόπο, να τους σπρώξεις έξω»

Το RT αναφέρει: Ένας δημοσιογράφος της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera ρώτησε τον Ζελένσκι εάν οι άνθρωποι στην Ευρώπη που είναι συμπαθείς προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσαν να «περιπλέξουν» τη ροή όπλων προς την Ουκρανία.

«Είμαι πολύ ευγνώμων στην πρωθυπουργό σας. Είναι στο πλευρό μας και είμαι χαρούμενος με τη συμφωνία που υπογράψαμε χθες, αλλά έχετε δίκιο: υπάρχουν πολλοί [άνθρωποι] υπέρ του Πούτιν στην Ιταλία. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τους ακυρώσετε τις βίζες», απάντησε ο Ζελένσκι στα αγγλικά. Συνέχισε προτρέποντας την Ιταλία να παράσχει περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Το Κίεβο κατηγορεί συχνά τους επικριτές του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και ανθρώπων όπως ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας Έλον Μασκ, για διάδοση «ρωσικής προπαγάνδας».

Τον περασμένο μήνα, η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Ρώμη διαμαρτυρήθηκε για διάφορες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη συνεχιζόμενη σύγκρουσή της με τη Ρωσία. Σε μια περίπτωση, ένα σχολείο στην περιοχή του Λάτσιο διοργάνωσε μια διαδικτυακή διάσκεψη με ένα σχολείο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ της Ρωσίας, την οποία η Ουκρανία θεωρεί «κατεχόμενο έδαφος».

Ουκρανοί διπλωμάτες διαμαρτυρήθηκαν επίσης για μια προγραμματισμένη έκθεση και διάσκεψη στη Μόντενα αφιερωμένη στην ανοικοδόμηση και την ανάκτηση της πόλης Μαριούπολης του Ντονμπάς, η οποία κατελήφθη από τη Ρωσία το 2022 μετά από μήνες σκληρών μαχών. Οι διοργανωτές περιέγραψαν τη Μαριούπολη ως «σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης κατά της χούντας στο Κίεβο». Ο δήμαρχος ακύρωσε την εκδήλωση, υποστηρίζοντας ότι θα θεωρηθεί ως «ανοικτή υποστήριξη» για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στο γειτονικό κράτος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη