Γερμανός βουλευτής προειδοποίησε ότι οι Γερμανοί μπορεί να έχουν ξανά την τύχη του Χίτλερ


Οι χώρες που βασίζονται μόνο στη στρατιωτική δύναμη στις σχέσεις τους με τη Μόσχα θα βιώσουν σίγουρα την ήττα , προειδοποίησε ο Ματίας Μούσντορφ , μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Bundestag, στη συνεδρίαση της Πέμπτης στο κοινοβούλιο.

Ο Γερμανός βουλευτής εξέφρασε την ανησυχία του όταν τα μέλη της Bundestag επρόκειτο να εγκρίνουν ψήφισμα που καλούσε το Βερολίνο να στείλει περισσότερα όπλα στο Κίεβο .

«Πρέπει να το καταστήσουμε απολύτως σαφές: δέκα χρόνια πολέμου [στην Ουκρανία ] μας διδάσκει ότι όσοι τα βάζουν με τη Ρωσία καταλήγουν σαν τον Ναπολέοντα το 1812 ή, ακόμη χειρότερα, όπως το 1945 », προειδοποίησε ο Μούσντορφ τους συναδέλφους βουλευτές, εννοώντας την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας υπό την επίθεση της Σοβιετικής Ένωσης και των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο βουλευτής, μέλος του δεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), είπε ότι ήθελε να επιστήσει την προσοχή των συναδέλφων του βουλευτών σε αυτά τα ιστορικά γεγονότα λόγω των συνεχιζόμενων «τολμηρών απαιτήσεων» για την παράδοση των πυραύλων Taurus στο Κίεβο.

Τον περασμένο Μάιο, η Ουκρανία υπέβαλε επίσημο αίτημα για αυτούς τους πυραύλους, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα και μπορούν επίσης να διαπεράσουν τείχη καταφυγίων.

Το Βερολίνο, το οποίο κατά τα άλλα έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατιωτικός δωρητής στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης διαμάχης με τη Μόσχα, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμορφωθεί με αυτό το ειδικό αίτημα.

Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς λέγεται ότι ανησυχεί ότι η πιθανή χρήση αυτών των όπλων εντός των συνόρων της Ρωσίας θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει τη Γερμανία πιο κοντά στην ουκρανική σύγκρουση.

Τα μέλη της Bundestag είχαν προηγουμένως απορρίψει προτάσεις που ανέφεραν συγκεκριμένα αυτόν τον τύπο πυραύλων.

Την Πέμπτη, μια νέα πρόταση που υπέβαλε το μπλοκ της αντιπολίτευσης της Συντηρητικής Ένωσης απορρίφθηκε με 480 ψήφους υπέρ και 182 κατά .

Ωστόσο, οι βουλευτές ενέκριναν ένα δεύτερο ψήφισμα που υποβλήθηκε από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το οποίο δεν ανέφερε ονομαστικά τους πυραύλους Taurus, αλλά καλούσε το Βερολίνο να παραδώσει επιπλέον όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Αυτές οι προμήθειες λέγεται ότι επιτρέπουν επιθέσεις σε «στρατηγικά σημαντικούς στόχους μακριά στο μετόπισθεν» των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με το AP , αναφέρει το κείμενο του εγγράφου.

Το μη δεσμευτικό ψήφισμα υποστηρίχθηκε τότε από 382 βουλευτές, 284 βουλευτές ήταν αντίθετοι και δύο απείχαν.

Αναφορικά με τις πολιτικές άλλων δυτικών χωρών στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, ο Μούσντορφ τόνισε ότι οι προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος με πολιτικά ή διπλωματικά μέσα είναι «ελαττωματικές».

Στη συνέχεια προέτρεψε τον καγκελάριο Σολτς «να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον [Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ] Πούτιν ».

Ο Γερμανός βουλευτής επέκρινε επίσης το γεγονός ότι η Ρωσία δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Δυστυχώς , μεταξύ των Σλοβένων πολιτικών από κόμματα που έχουν έδρες στην Εθνοσυνέλευση , δεν υπάρχει ακόμη ούτε ένας που να έχει παρόμοια σκέψη...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη