Οι Γάλλοι Εθνικιστές ορκίζονται να πολεμήσουν μόνοι τους τον ISIS, λέγοντας ότι η κυβέρνηση τους εγκατέλειψε


Χιλιάδες Γάλλοι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους οπλιζόμενοι στον αγώνα κατά του ISIS. Οι πολίτες έχουν παραπονεθεί ότι η κυβέρνηση στη Γαλλία φαίνεται να τους έχει απογοητεύσει εντελώς επειδή δεν προστατεύει επαρκώς τους πολίτες από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Λόγω του αυξανόμενου αισθήματος εγκατάλειψης από μεγάλους αριθμούς κοινού, ένα εθνικιστικό κίνημα στην περιοχή της Κορσικής έχει σχηματίσει τη δική του πολιτοφυλακή, παρακάμπτοντας τον τακτικό γαλλικό στρατό, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες σε περίπτωση νέας επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος .

Λόγω της εγγύτητας της περιοχής με τη Βόρεια Αφρική, πολλοί μετανάστες από αυτό το μέρος της Αφρικής ζουν στο νησί.

Το μαχητικό κίνημα, γνωστό ως Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Κορσικής – 22 Οκτωβρίου (FLNC-22), δήλωσε ότι θα απαντήσει βαριά σε τυχόν εξτρεμιστικές επιθέσεις στο νησί από το ISIS. Το FLNC-22 λέγεται ότι αποσχίστηκε από το κύριο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της Κορσικής, μια αυτονομιστική οργάνωση που επιδιώκει την πλήρη ανεξαρτησία της περιοχής από τη Γαλλία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ομάδα FLNC-22 είναι πιο ριζοσπαστική στην προσέγγισή της για ανεξαρτησία από τη Γαλλία από την κύρια οργάνωση.

Σύμφωνα με μέλη του FLNC-22, οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες πραγματοποιούνται σε έδαφος της Κορσικής θα προκαλούσαν αποφασιστική απάντηση χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Είπαν ότι η γαλλική κυβέρνηση θα κατηγορηθεί για την αποτυχία να προστατεύσει τους πολίτες του νησιού από οποιαδήποτε επίθεση από τους τρομοκράτες.

Η ομάδα κατηγόρησε τη γαλλική κυβέρνηση ότι σπαταλά πόρους για να παρέμβει σε άσκοπους πολέμους, θέτοντας ολόκληρη τη Γαλλία σε κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων και ότι δεν υπερασπίστηκε τους πολίτες της από τέτοιες επιθέσεις.

Σε δήλωση που έστειλε η ομάδα σε τοπική εφημερίδα Corse Matin, προέτρεψε όλους τους μουσουλμάνους της περιοχής να ενωθούν και να απορρίψουν τις εξτρεμιστικές ιδεολογίες των τρομοκρατών, λέγοντας στον μουσουλμανικό πληθυσμό να αναφέρει οποιονδήποτε στην ομάδα που υποπτεύεται ότι έχει σχέσεις με τους τρομοκράτες. .

«Ο στόχος των σαλαφιστών είναι ξεκάθαρα να εγκαταστήσουν τις πολιτικές του Ισλαμικού Κράτους εδώ και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Η μεσαιωνική σας φιλοσοφία δεν μας τρομάζει. Εάν συνέβαινε μια τραγωδία, [η γαλλική κυβέρνηση] θα φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης επειδή γνωρίζει ποιοι είναι οι ριζοσπάστες ισλαμιστές στην Κορσική. Εάν τα Ισλαμικά Κράτη αναλάβουν δράση στο έδαφός μας, θα καταφέρουμε να τα νικήσουμε μόνο μαζί», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα.

Η ομάδα ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι μαχητές του ISIS προσπάθησαν να στοχοποιήσουν την Κορσική στο παρελθόν, αλλά οι εσωτερικές τους πληροφορίες κατάφεραν να ματαιώσουν τα σχέδια των τρομοκρατών. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός της ομάδας για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης επίθεσης του ISIS στο νησί δεν έχει επιβεβαιωθεί από Γάλλους αξιωματούχους στην ηπειρωτική χώρα.

Το κίνημα FLNC-22 έχει ψυχρή σχέση με τις γαλλικές αρχές. Το RT English News αναφέρει ότι το 2012, ορισμένα μέλη της ομάδας δικάστηκαν στην πρωτεύουσα Παρίσι για δώδεκα βομβιστικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας που είχε στόχο κυβερνητικά κτίρια στη νότια πόλη Aix-en-Provence.

Το 2013 πάλι, δύο άνδρες που ισχυρίστηκαν ότι είχαν δεσμούς με το FLNC-22 καταδικάστηκαν σε τρία και πέντε χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα, επειδή παρείχαν στην ομάδα τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η Γαλλία συγκλονίστηκε πρόσφατα από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων για τις οποίες οι τρομοκράτες του ISIS έχουν αναλάβει την ευθύνη. Στις 14 Ιουλίου, ένας οδηγός φορτηγού ξέσπασε σε μια εκδήλωση για την Ημέρα της Βαστίλης, σκοτώνοντας 85 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 300 άλλους.

Τον ίδιο μήνα, δύο μαχητές με δεσμούς με την τρομοκρατική ομάδα εισέβαλαν σε μια εκκλησία, σφάζοντας φρικιαστικά έναν ιερέα και παίρνοντας ομήρους κάποιους από την εκκλησία. Αποκαλύφθηκε ότι οι δύο άνδρες που πραγματοποίησαν αυτή την αποτρόπαια επίθεση ήταν στη λίστα παρακολούθησης των στελεχών των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.

Από εκείνες τις επιθέσεις τον Ιούλιο, λέγεται ότι τα δεξιά κινήματα και τα πολιτικά κόμματα έχουν κερδίσει υποστήριξη. Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν επίσης αντιμετωπίσει σκληρή κριτική επειδή δεν παρακολουθούν γνωστούς ριζοσπάστες.

Στην Κορσική, παρατηρητές λένε ότι το FLNC λαμβάνει δημόσια υποστήριξη καθώς πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς λόγω της περίπλοκης φύσης των επιθέσεων από τους τρομοκράτες. Πολλοί άνθρωποι, επομένως, πιστεύουν ότι η ένταξη κάποιου είδους παραστρατιωτικών δυνάμεων θα βοηθήσει να φοβηθούν οι τρομοκράτες μακριά από το νησί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη