Secret Unit 8200: Ο κορυφαίος πράκτορας του Ισραήλ αποκάλυψε κατά λάθος την ταυτότητά του


Μέχρι πρόσφατα, ο ανώνυμος επικεφαλής της μυστικής Ισραηλινής Μονάδας 8200 , μιας από τις πιο ισχυρές υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο, αποκάλυψε άθελά του την ταυτότητά του συνδέοντας τον λογαριασμό του Google με ένα βιβλίο που δημοσίευσε στο Amazon , αναφέρει ο Guardian .

Η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου "A Team of Men and Machines", στο οποίο ο Yossi Sariel υποστηρίζει τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης στην παραδοσιακή εργασία των χειριστών, περιελάμβανε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με το όνομα και το Google σύμφωνα με έναν ανώτερο υπάλληλο. Ισραηλινός αξιωματικός πληροφοριών.



Εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι αυτή δεν ήταν η προσωπική διεύθυνση email του Sariel, αλλά ότι «προοριζόταν ειδικά για ερωτήσεις που σχετίζονται με το βιβλίο».

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 , ο Sariel ήταν μέλος μιας ομάδας ακαδημαϊκά προσανατολισμένων αξιωματικών πληροφοριών γνωστών ως The Chorus , η οποία υποστήριζε την αναμόρφωση των πρακτικών των Ισραηλινών πληροφοριών.

Με βάση δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ήταν ο επικεφαλής των πληροφοριών στην Κεντρική Διοίκηση του ισραηλινού στρατού μέχρι το 2017 , μετά από το οποίο ανέλαβε τον έλεγχο της περιβόητης Μονάδας 8200, την οποία ο «Guardian» κατανοεί ως απόφαση του Τελ Αβίβ να αποδεχθεί τη Σαριέλ. προσανατολισμένη στην τεχνολογία προσέγγιση στην εργασία πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του επιχείρησης στη Γάζα , στην οποία περισσότεροι από 33.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής ο IDF βασίστηκε σε πολλά συστήματα αναγνώρισης στόχων που αναπτύχθηκαν από τη Μονάδα 8200 υπό τον Sariel, τα οποία περιλαμβάνουν τα συστήματα Lavender και Gospel , σύμφωνα με τον Guardian.

Όμως τα συστήματα της Μονάδας 8200 απέτυχαν να προβλέψουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς , κατά την οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 1.200 Ισραηλινοί , επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Και προσθέτει ότι εξαιτίας αυτού, η ειδική μονάδα του Σάριελ έχει κατηγορηθεί για «τεχνολογική αλαζονεία» που υποτίμησε το παραδοσιακό έργο πληροφοριών, επισημαίνουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας για τη χρήση του συστήματος "Lavender" στον πόλεμο της Γάζας, ανώνυμες ισραηλινές πηγές πληροφοριών αποκάλυψαν προηγουμένως στον "Guardian" ότι Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ενέκριναν τη δολοφονία μεγάλου αριθμού Παλαιστινίων αμάχων , ειδικά τις πρώτες εβδομάδες και μήνες της σύγκρουσης. .

Και οι έξι Ισραηλινοί κατάσκοποι επιβεβαίωσαν, πρώτα σε ισραηλινές και στη συνέχεια σε βρετανικές εφημερίδες, ότι η AI Lavender έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο, επεξεργάζοντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων για να εντοπίσει γρήγορα πιθανούς χαμηλού επιπέδου ως στόχους.

Οι τέσσερις πηγές ανέφεραν ότι ο Lavender αναγνώρισε έως και 37.000 Παλαιστίνιους τους οποίους η AI συνέδεε με τη Χαμάς ή την Ισλαμική Τζιχάντ στην αρχή του πολέμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη