Η Ρωσία διεξάγει δεύτερη άσκηση κινητής εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων αυτόν τον μήνα


Οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις με κινητούς εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων Yars, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, σε αυτή που θα ήταν η δεύτερη τέτοια άσκηση σε λιγότερο από ένα μήνα.

Τα πληρώματα εκτοξευτών πυραύλων στη λεκάνη του ποταμού Βόλγα, περίπου 700 χιλιόμετρα (435 μίλια) ανατολικά της Μόσχας, επρόκειτο να κινηθούν πάνω από 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) και να εξασκηθούν στο καμουφλάζ και στην ανάπτυξη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι ασκήσεις ακολουθούν παρόμοιες ασκήσεις στις αρχές Ιουλίου σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές περιοχές και πραγματοποιούνται λιγότερο από δύο μήνες αφότου η Ρωσία πραγματοποίησε ασκήσεις τακτικής ανάπτυξης πυρηνικών όπλων μαζί με τη σύμμαχο Λευκορωσία.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε την Τρίτη ότι τα συστήματα, εξοπλισμένα με πύραυλο με πολλαπλές κεφαλές, μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 11.000 χιλιομέτρων. Ανέφερε επίσης ότι τα συστήματα μπορούν να τοποθετηθούν σε φορτηγά ή να αναπτυχθούν σε σιλό.

Από τότε που ξεκίνησε μια εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες στρατιωτικές ασκήσεις μόνη της ή με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας ή της Νότιας Αφρικής.

Αύξησε επίσης τη στρατιωτική εκπαίδευση με τη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία και την Ουκρανία, πραγματοποιώντας μια σειρά από ολοκληρωμένες ασκήσεις.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη