Δημοσίευμα-ΣΟΚ: Χάος στη Μέση Ανατολή μετά τον πιθανό θάνατο του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα – Ξεκινά νέος κύκλος πολέμου;


Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, φέρεται να είναι νεκρός, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κεντρικό αρχηγείο της οργάνωσης στη Βηρυτό. Οι πληροφορίες προκαλούν φόβο για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση, καθώς αν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, η περιοχή μπορεί να βυθιστεί σε αιματοχυσία.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι ο Νασράλα πιθανόν να ήταν στο καταφύγιο που καταστράφηκε από την επίθεση, με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης για οποιονδήποτε βρισκόταν εντός. Αν και το Reuters και το ιρανικό Tasnim αναφέρουν ότι είναι ζωντανός, η σιωπή της Χεζμπολάχ πυροδοτεί ανησυχίες.

Αναλυτές προειδοποιούν για δραματικές συνέπειες αν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, με την πιθανότητα γενικευμένης σύγκρουσης να αυξάνεται κάθε ώρα. Ο Λίβανος και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, καθώς οι φήμες και οι πληροφορίες για την τύχη του Νασράλα συνεχίζουν να διχάζουν την κοινή γνώμη.

Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή για την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ δια τηλεφώνου 

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που, όπως λέει, δείχνει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να εγκρίνει την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό νωρίτερα σήμερα.

Η φωτογραφία φαίνεται να δείχνει τον Νετανιάχου στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον στρατιωτικό του γραμματέα και τον αρχηγό του επιτελείου του. Στόχος του πλήγματος φέρεται να ήταν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Ισλαμιστές περικυκλώνουν το Ισραήλ: 40.000 στρατιώτες συγκεντρώθηκαν στη Συρία, η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα μιας επικίνδυνης σύγκρουσης.

Οι τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο έχουν προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή, με ένοπλες ομάδες να συγκεντρώνονται στη Συρία για πιθανή αντιπαράθεση με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 40.000 μαχητές έχουν τοποθετηθεί κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν, στη συριακή πλευρά των συνόρων, έτοιμοι να εμπλακούν αν συνεχιστούν οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτές οι πολιτοφυλακές προέρχονται από διάφορες χώρες της περιοχής και έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να προστατεύσουν τη Χεζμπολάχ και να αντισταθούν στο Ισραήλ σε περίπτωση κλιμάκωση

www.mwlonlave.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη