Ζελένσκι: Η Ρωσία θα αναγκαστεί να σταματήσει τον πόλεμο ή θα καταστραφεί


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, παρά μόνο αν αναγκαστεί να το πράξει. Σε ομιλία του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Ζελένσκι τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει παραβιάσει αμέτρητα διεθνή πρότυπα, ενώ η χώρα του διαρκώς ψεύδεται για να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της. φτιαξε μου εναν καταστροφικο τιτλο χωρισ υποτιτλους

Μόνη Λύση η Αναγκαστική Ειρήνη

«Η Ρωσία μπορεί μόνο να αναγκαστεί να κάνει ειρήνη», δήλωσε κατηγορηματικά ο Ζελένσκι. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι ο μόνος επιτιθέμενος σε αυτόν τον πόλεμο και πως τα επιχειρήματά της δεν μπορούν να στηριχτούν στον Χάρτη του ΟΗΕ. Κατηγόρησε τη Μόσχα για συστηματική ψευδολογία, με στόχο τη δικαιολόγηση της επιθετικής πολιτικής της.

Αναφερόμενος σε όσους θέλουν να συνομιλήσουν με τον Πούτιν, ο Ζελένσκι αναρωτήθηκε τι μπορούν να περιμένουν από αυτές τις συζητήσεις. «Τι μπορούν να ακούσουν από αυτόν; Ότι τον ενοχλεί που υπερασπιζόμαστε το λαό μας; Ή ότι θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο και τον τρόμο μόνο και μόνο για να μην παραδεχθεί ότι έκανε λάθος; Αυτό είναι επίσης τρέλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απορρίπτει Τις Ειρηνευτικές Διαπραγματεύσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεν αποτελούν επιλογή. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν μπορεί να «σβήσει» απλά μέσω διαλόγου. «Χρειάζονται ενέργειες», τόνισε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η ενεργή αντίσταση στη ρωσική επιθετικότητα.

Βασισμένος στον Χάρτη του ΟΗΕ

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι κάθε σημείο της ειρηνευτικής του φόρμουλας είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές και τους στόχους του Χάρτη του ΟΗΕ. Ανέφερε ότι η ειρηνευτική διαδικασία πρέπει να βασίζεται στα δικαιώματα που δίνει ο Χάρτης στα κράτη, όπως και στα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης, τα οποία στηρίζονται από την πλειοψηφία των κρατών-μελών.

Τέλος, ο Ουκρανός πρόεδρος κατέληξε ότι «δεν υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του Χάρτη του ΟΗΕ για διαφορετικά μέρη του κόσμου» και πως πρέπει να ενωθούν όλοι για την εφαρμογή του. Η ειρηνευτική του φόρμουλα δεν είναι διαπραγματεύσιμη, καθώς η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την επιθετική της πολιτική.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη