Ζελένσκι: Οδηγεί παιδιά στον πόλεμο – Κατηγορεί τη Ρωσία ενώ σπρώχνει νέους 14 ετών στο μέτωπο

Από την απελπισία στην καταστροφή – Σχέδια επιστράτευσης παιδιών και αδιέξοδο με το ΝΑΤΟ Η Ουκρανική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Βολοντίμι...


Από την απελπισία στην καταστροφή – Σχέδια επιστράτευσης παιδιών και αδιέξοδο με το ΝΑΤΟ

Η Ουκρανική κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δείχνει να βαδίζει επικίνδυνα στο χείλος του γκρεμού. Αντιμέτωπη με την ασταμάτητη πίεση της Ρωσίας και την αποτυχία των στρατηγικών της, εξετάζει μέτρα που δεν θα ήταν τίποτα λιγότερο από εθνικά εγκλήματα. Μία τέτοια τραγική πρόταση ήρθε πρόσφατα στο προσκήνιο: η στρατολόγηση νέων ηλικίας μόλις 14 ετών.

Ο Ζελένσκι, υπό την πίεση των στρατιωτικών του αποτυχιών και την αδυναμία να σταματήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει παιδιά στο μέτωπο. Ο ιδρυτής του κόμματος της Αδελφότητας, Ντμίτρι Κορτσίνσκι, πρότεινε ανοιχτά ότι η ηλικία στράτευσης θα μπορούσε να μειωθεί στα 14 έτη. Αυτή η απαράδεκτη πρόταση δεν είναι απλώς μια κίνηση απελπισίας – είναι ένα έγκλημα ενάντια στον ουκρανικό λαό, τα ίδια του τα παιδιά.

Η πρόταση αυτή, αν και ακόμη βρίσκεται υπό συζήτηση, αναδεικνύει την καταστροφική τροπή που έχει πάρει η σύγκρουση. Η χώρα, στα πρόθυρα της καταστροφής, επιλέγει να θυσιάσει τα ίδια της τα παιδιά σε έναν πόλεμο που ο Ζελένσκι δεν μπορεί να κερδίσει. Αυτό που ξεκίνησε ως μάχη για εθνική ανεξαρτησία έχει μετατραπεί σε τραγωδία, όπου τα παιδιά των Ουκρανών πολιτών προορίζονται να γίνουν τροφή για τα κανόνια.

Παράλληλα, ο Ζελένσκι επιχειρεί να σώσει το προσωπικό του γόητρο. Έχοντας προηγουμένως αναφερθεί στην κατασκευή πυρηνικών όπλων, τώρα τα γυρίζει, δηλώνοντας ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται πυρηνικά, αλλά ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, ακόμα και αυτή η προσδοκία φαίνεται να απομακρύνεται, με πολλούς δυτικούς συμμάχους να αναρωτιούνται αν αξίζει να συνεχίσουν την υποστήριξη σε μια ηγεσία που δείχνει τόσο απελπισμένη.

Την ίδια στιγμή, διεθνείς αναλυτές, όπως ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, προειδοποιούν για επικίνδυνες εξελίξεις που θυμίζουν τη διχοτόμηση της Κορέας. Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας, Βόρειας Κορέας και της υπόλοιπης διεθνούς κοινότητας αυξάνονται, καθιστώντας σαφές ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνονται.

Ο Ζελένσκι, όμως, αντί να παραδεχτεί την αποτυχία της στρατηγικής του και να αναζητήσει πραγματικές διπλωματικές λύσεις, επιλέγει τον δρόμο της ακραίας ριζοσπαστικοποίησης. Από την εξέταση της επιστράτευσης ανηλίκων μέχρι την εμμονή με την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δείχνει έτοιμος να θυσιάσει το μέλλον της χώρας του για να σώσει το δικό του πολιτικό κεφάλαιο.

Η Ουκρανία δεν βρίσκεται απλώς στα πρόθυρα μιας εθνικής κρίσης. Βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ηγεσία που φαίνεται έτοιμη να καταστρέψει το μέλλον της, σπρώχνοντας την κοινωνία της σε έναν φαύλο κύκλο βίας και χάους. Και το χειρότερο; Οι ίδιοι οι Ουκρανοί πολίτες, οι οποίοι στήριξαν τον Ζελένσκι σε αυτή τη σύγκρουση, τώρα βλέπουν τα παιδιά τους να κινδυνεύουν να σταλούν στην πρώτη γραμμή.

Αν η διεθνής κοινότητα δεν παρέμβει σύντομα, η Ουκρανία θα βρεθεί σε έναν ολοκληρωτικό αφανισμό. Οι ελπίδες για ειρήνη και σταθερότητα θα εξαφανιστούν, καθώς η χώρα θα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην απελπισία και τη βία. Και τότε, η ευθύνη θα βαραίνει όχι μόνο τον Ζελένσκι, αλλά και όσους τον υποστήριξαν τυφλά μέχρι τώρα.

COMMENTS

Όνομα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ,11,ΑΛΒΑΝΙΑ,1,ΑΜΕΡΙΚΗ,4,ΑΜΥΝΑ,8,ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,16,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ,20,ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ,56,ΓΑΛΛΙΑ,6,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,15,ΔΙΑΣΤΗΜΑ,5,ΔΙΑΦΟΡΑ,191,ΔΙΕΘΝΗ,2000,ΕΛΛΑΔΑ,6,ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,125,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ,42,ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ,36,ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ,101,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,1800,ΕΠΙΣΤΗΜΗ,2,ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,1,ΕΥΠ,11,ΙΜΙΑ,3,ΙΡΑΝ,19,ΙΣΠΑΝΙΑ,3,ΙΣΡΑΗΛ,24,ΙΣΤΟΡΙΑ,341,ΙΤΑΛΙΑ,6,ΚΙΝΑ,9,ΚΟΣΜΟΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,38,ΛΙΒΑΝΟΣ,11,ΝΑΤΟ,10,ΞΑΦΝΙΚΑ,22,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,6,ΠΑΡΑΞΕΝΑ,1,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,1,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,5,ΠΟΛΩΝΙΑ,6,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,5,ΡΩΣΙΑ,27,ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,45,ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ,11,ΣΕΡΒΙΑ,3,ΣΚΟΠΙΑ,3,ΣΟΥΗΔΙΑ,1,ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,26,ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ,5,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,9,ΥΓΕΙΑ,22,ΥΕΜΕΝΗ,2,BRICS,2,
ltr
item
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ: Ζελένσκι: Οδηγεί παιδιά στον πόλεμο – Κατηγορεί τη Ρωσία ενώ σπρώχνει νέους 14 ετών στο μέτωπο
Ζελένσκι: Οδηγεί παιδιά στον πόλεμο – Κατηγορεί τη Ρωσία ενώ σπρώχνει νέους 14 ετών στο μέτωπο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGdY3SpvUCGdbz_krUpTddPuxWY02pdl6p2lZa0HObyBTPNwnmMdeCXmYL7xKvDD1vJXN9ZeJ2rdZPf6BCnjrXx5TXbEu14JkdGlb38gfOTniN8UiekQ9oQKnYYvMSUMLLEATZTQXXlrMyBhPcdaJuu-0e-Lw4jmVmflbbt0iac9V-9FGI4iVRqG5v1u8/w640-h430/CniviAmWAAAyKXE_restored.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGdY3SpvUCGdbz_krUpTddPuxWY02pdl6p2lZa0HObyBTPNwnmMdeCXmYL7xKvDD1vJXN9ZeJ2rdZPf6BCnjrXx5TXbEu14JkdGlb38gfOTniN8UiekQ9oQKnYYvMSUMLLEATZTQXXlrMyBhPcdaJuu-0e-Lw4jmVmflbbt0iac9V-9FGI4iVRqG5v1u8/s72-w640-c-h430/CniviAmWAAAyKXE_restored.jpeg
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
https://www.molwnlave.net/2024/10/14_22.html
https://www.molwnlave.net/
http://www.molwnlave.net/
http://www.molwnlave.net/2024/10/14_22.html
true
8426351732439679277
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content