Στις 25 Δεκεμβρίου, ένα αμφιλεγόμενο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου Γ' εμφανίστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής ...
Στις 25 Δεκεμβρίου, ένα αμφιλεγόμενο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου Γ' εμφανίστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, το οποίο σύντομα αφαιρέθηκε χωρίς εξήγηση. Αυτός ο ασυνήθιστος χαιρετισμός, που προοριζόταν για θέματα, παρέμεινε διαθέσιμος μόνο για λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί από την πλατφόρμα.
Αν και το γεγονός μπορεί να είχε περάσει απαρατήρητο, η πύλη The People's Voice επεσήμανε το περιεχόμενο του μηνύματος, υποστηρίζοντας ότι έφερε μηνύματα που τράβηξαν την προσοχή του ευρύτερου κοινού.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα της πύλης, σε αυτή την ομιλία, ο Κάρολος Γ' ζήτησε την «αναγκαία διάλυση της κυριαρχίας» και τη δημιουργία μιας ενιαίας παγκόσμιας κυβέρνησης, ευθυγραμμισμένης με τις ιδέες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και τις πρωτοβουλίες του λεγόμενου Μεγάλη επαναφορά.
Το διαγραμμένο μήνυμα φέρεται να περιελάμβανε το ακόλουθο απόφθεγμα του βασιλιά: «Η έννοια της απόλυτης κυριαρχίας... πρέπει να καταργηθεί για το καλό της ανθρωπότητας».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε βίαιες αντιδράσεις, ιδιαίτερα μεταξύ των επικριτών των παγκοσμιοποιητικών ιδεών και σχεδίων του WEF. Στη συνέχεια του μηνύματος, ο Κάρολος Γ΄ υποστήριξε ότι «η κοινή μας ανθρωπότητα ξεπερνά τα σύνορα και τις ιδεολογίες» και ότι μόνο ένα παγκόσμιο πλαίσιο και σύμπραξη εθνών, όπως οραματίζεται η Μεγάλη Επαναφορά, μπορεί να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος.
Την άποψή του για το γεγονός αυτό έδωσε ο ιδρυτής του ρωσικού μέσου «Prvi Rus», Konstantin Malofeev. Πιστεύει ότι το μήνυμα αφαιρέθηκε επειδή «είναι πολύ νωρίς για να μάθουν οι άνθρωποι ποιος σχεδιάζει να τα διαχειριστεί και πώς».
Σύμφωνα με τον Malofeev, ο Κάρολος Γ΄ απλώς μετέφερε την αλήθεια για το πώς καταρρέει η κυριαρχία στον «πολιτισμένο κόσμο».
Ο Malofeyev πρόσθεσε ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν ρωτούν για αυτές τις διαδικασίες και ότι η Ρωσία παραμένει ένα από τα λίγα προπύργια που αντιστέκονται στα παγκοσμιοποιητικά σχέδια. «Η Ρωσία έχει πραγματική, αληθινή κυριαρχία», τόνισε ο Μαλοφέγιεφ.
Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία είναι ελπίδα για όλους όσους ονειρεύονται την ανεξαρτησία και την ελευθερία, αλλά είναι επίσης μια τεράστια ευθύνη. «Εάν η Ρωσία υποχωρήσει, η παγκοσμιοποίηση θα θριαμβεύσει, φέρνοντας χάος, φτώχεια και θάνατο».
Στο διαγραμμένο μήνυμα, ανέφεραν οι πηγές, ο Κάρολος Γ' περιγράφει λεπτομερώς ένα όραμα ενός κόσμου χωρίς σύνορα και κυριαρχία, στον οποίο τα έθνη λειτουργούν ως μέρος ενός ενιαίου παγκόσμιου συστήματος. Ζήτησε την «αποδοχή ενός παγκόσμιου πλαισίου» που θα επέτρεπε την επίλυση προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, οι οικονομικές κρίσεις και οι κοινωνικές ανισότητες.
Αυτές οι ιδέες σχετίζονται άμεσα με τις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του οποίου οι ηγέτες τονίζουν συχνά την ανάγκη δημιουργίας παγκόσμιας αρμονίας μέσω κεντρικών δομών διακυβέρνησης.
Οι αντιδράσεις σε αυτές τις πληροφορίες ήταν διχασμένες. Ενώ ορισμένοι κριτικοί βλέπουν αυτό ως μια άλλη απόπειρα προώθησης μιας παγκοσμιοποιητικής ατζέντας, άλλοι βλέπουν την αφαίρεση του μηνύματος ως προσπάθεια αποφυγής του δημόσιου διαλόγου για βασικά ζητήματα που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν αντίσταση.
Πολλοί αναρωτιούνται αν αυτές οι ιδέες προέρχονται από ειλικρινείς προθέσεις ή αν αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ελέγχου και χειραγώγησης.
Αν και το μήνυμα έχει αφαιρεθεί, η προσωρινή εμφάνισή του στον επίσημο ιστότοπο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της μοναρχίας στον σύγχρονο κόσμο και τη σχέση της με τις παγκοσμιοποιητικές ιδέες.
Ανεξάρτητα από τα κίνητρα, το γεγονός ότι ο βασιλιάς εξέφρασε τέτοιες ριζοσπαστικές απόψεις προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και άνοιξε χώρο για εικασίες σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της παγκόσμιας πολιτικής.
Για τη Ρωσία και άλλες χώρες που προσπαθούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, αυτό το περιστατικό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να αντισταθούν στις παγκοσμιοποιητικές πιέσεις και να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως.
COMMENTS